Sollefteå - en kraftfull kommun
Lyssna på sidan Lyssna

Världsstjärnan

Frida Karlsson betar av höjdmeter med landslaget på Hallstaberget

Det svenska skidlandslaget är på plats i Sollefteå för träningsläger och Hallstaberget är fullt av namnkunniga åkare som vrider ur det bästa ur träningsmöjligheterna på området. Mellan passen hann vi få en snabb pratstund med vår hemmastjärna Frida Karlsson som även passade på att visa upp sina talanger framför pianot i Hotell Hallstabergets lounge.

 

Hur är det att vara här och träna med hela laget på hemmaplan?

– Det är jättekul! Jag får visa upp mina favoritrundor ute i skogarna och alla träningsmöjligheter som finns här. I förmiddags betade vi av runt 1000 höjdmeter i backarna upp till myrarna och Spannsjön. När man hör att nån av dom andra känner sig krispiga i benen så vet man att man har lyckats!

 


Hur ser målsättningarna ut inför säsongen?

– Jag har ett nytt team som jag jobbar väldigt nära med och jag har dragit många lärdomar från ifjol Jag har bättre kunskap om kost, återhämtning och balans mellan träning och saker runtomkring. Därför känner jag tryggare i det jag gör och kanske mer motiverad än någonsin.


 

 

Jag känner mig stark men försöker att vara här och nu, det här lägret har jag längtat efter. VM i februari är det jag ser fram emot mest men världscupen är också stort. SM-stafetten med ett starkt Sollefteålag är också en höjdpunkt, vi kan helt klart bli ett wild card!


Känner du stödet från Sollefteåborna?

– Absolut! Det här är ju hemma och det märks att även de som inte är intresserade av skidåkning har haft koll på mig redan innan jag slog igenom. Därför är det mer avslappnat här, folk hejar och sådär men jag blir inte stannad för att ta bilder som det kan vara på andra ställen.Varför tycker du det är viktigt att fortsätta engagera dig i Sollefteå Skidor även när du tävlar på den nivå du är på?

– Jag har ju växt upp i klubben och livet med den. Mamma och alla andra ledare lägger ner sin själ i Sollefteå Skidor och för mig är det självklart att vara med och bidra med det jag kan. Jag minns själv hur spännande jag tyckte det var att träffa sina förebilder som liten så nu vill jag ge tillbaka på samma sätt. Jag tränar ju oftast själv så det är skönt känna gemenskapen och lagkänslan i klubben. Det är nåt speciellt med att samlas fika i värmestugan efter träningen, eller ute runt lägerelden som vi gör nu för tiden. Det ger energi att träffa alla barn och ungdomar!