Lyssna på sidan Lyssna

Starta företag

starta företag

Vad roligt att du funderar på att starta företag! Vi vill gärna hjälpa dig på allra bästa sätt så att du får en bra start. Kanske har du drivit företag innan eller så är du helt grön. Oavsett vilket så finns vi här för dig. Lämpliga kontaktuppgifter till oss på näringslivsenheten finns längre ner på sidan.

Sollefteå har drygt 1 500 företag. Om du vill driva eller utveckla företag här finns det goda förutsättningar i Sollefteå kommun.

Sollefteå kommun tillhör, ur regionalpolitisk synpunkt, ett så kallat stödområde. Detta innebär att olika former av regionalpolitiska stöd kan beviljas företag som etablerar sig eller utökar sin verksamhet i kommunen.

Titta även på verksamt.se som är en sida där flera myndigheter samlat bra information. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad kan näringslivsenheten göra för dig?

Genom oss får du en kanal som kan hjälpa dig med alla nödvändiga kontakter i ditt företagande.

Vår verksamhet riktar sig till såväl befintliga som nyetablerade företag och till dig som funderar på att starta eget eller redan är i startskedet.

Vi erbjuder bland annat utbildningsinsatser, nätverksbyggande genom att stödja och medverka till företagsnätverk, inflyttarservice, starta eget-aktiviteter samt seminarier inom olika ämnesområden.

Här hittar du information som kan vara till nytta för dig som företagare. Saknar du något eller vill ha mer information är du välkommen att kontakta oss.

Kontaktpersoner näringslivsenheten

Thomas Östlund - Näringslivsansvarig
Telefon 070-211 15 38
E-post thomas.ostlund@solleftea.se

Johan Olsson - Näringslivsutvecklare
Telefon 070-713 49 06
E-post johan.olsson@solleftea.se

Jan Röhlander - Näringslivsutvecklare
Telefon 073-180 01 58
E-post jan.rohlander@solleftea.se