Lyssna på sidan Lyssna

Boenden

Välkommen skylt

I Sollefteå kommun finns det flera olika sorters boenden för dig som på grund av ålder eller funktionsnedsättning behöver ett särskilt boende. Här kan du läsa om vilka boenden som finns. Det finns också information om hur du ansöker om ett boende och vad det kostar.

För personer med demenssjukdom

Har du en demenssjukdom och behöver ett särskilt boende kan du få demensvård vid alla kommunens särskilda boenden.

Om din sjukdom kräver specifik kunskap kan du erbjudas boende vid Skärvstagårdens demenscentrum. Där är vissa enheter anpassade för personer med demenssjukdom och personalen har särskild kompetens inom demensområdet.

För äldre

När dina behov av vård och omsorg är så stora att du inte längre kan bo kvar hemma kan du ansöka om att få flytta till ett äldreboende. På ett äldreboende har du egen lägenhet och tillgång till personal dygnet runt.

Boendemiljö

Alla äldreboenden består av ett antal mindre lägenheter. Varje lägenhet är utrustad med trygghetslarm och höj- och sänkbar säng. Alla övriga möbler tar du med dig när du flyttar in, liksom gardiner, kuddar, sängkläder och i övrigt det du vill ha.

På boendet har du tillgång till gemensamma utrymmen som matsal, vardagsrum och uteplatser. Där kan du äta, umgås med andra och delta i olika aktiviteter.