Högskola och universitet

Sveriges högskolor och universitet erbjuder varje termin en rad spännande kurser och program. Du kan läsa allt från en kurs i företagsekonomi till ett helt program om elkraft.

Sidorna Studera.nu och Antagning.se är perfekta för att botanisera bland alla kurser och program som går att söka. Du hittar också information om hur du anmäler dig och viktiga datum att hålla reda på, t.ex. sista ansöknings- och kompletteringsdagar. Länkar till sidorna hittar du längre ned på sidan.

Högskoleprovet

Om du funderar på att söka till högskola eller universitet så är ett bra tips är att skriva högskoleprovet. Det ökar dina chanser att komma in på de flesta utbildningar.

Högskoleprovet är ett frivilligt prov som, mot en kostnad, skrivs två gånger om året. Genom att skriva det deltar du i fler urvalsgrupper i antagningen. En stor del av platserna på högskolan är faktiskt vigda åt studenter med resultat från högskoleprovet!

Studera.nu hittar du fakta om högskoleprovet såsom provdatum, anmälningsperioder och vad det kostar. Det är även där du anmäler dig till provet. Kontakta gärna våra studie- och yrkesvägledare, Syv-reveljen@utb.solleftea.se.om du har frågor. De har även gamla högskoleprov som du kan få för att träna på.