Ansökan komvux

Här ansöker du till komvux kurser på plats vid Reveljen och kurser på distans. Kursstarter och sista ansökningsdagar finns under grundläggande nivå och gymnasial nivå.

Logga in med Mobilt BankID och följ instruktionerna nedan. Det finns också en film som visar hur du ska göra. Filmen finns längst ned på sidan.

Du söker till grundläggande och gymnasial vuxenutbildning genom att följa några olika steg.

Steg 1: Skaffa information och planera dina studier

Steg 2: Logga in i webbansökan med Mobilt BankId

Steg 3: Ansökan steg för steg

 1. Välj dina kurser från kurskatalogen. Det finns kurser på plats vid Komvux Reveljen, kurser på heldistans via Arena Utbildning samt vissa kurspaket för yrkesutbildningar.
 2. För alla kurser finns ett första möjligt startdatum. För våra kurser på plats är detta datum inte ändringsbart. För våra distanskurser kan datumet ändras framåt i tiden. Även slutdatum kan ändras för våra distanskurser beroende på vilket studietakt du vill studera på. Du skriver ditt önskemål om studietakt längre fram i ansökan. Studietakt anger du i procent, 25, 50, 75 eller 100 %. Skriv också om du vill läsa dina kurser parallellt (samtidigt) eller läsa dem en efter en.
 3. Studietakt: Du kan läsa dina distanskurser på 5, 10, 15 eller 20 veckor. Om du studerar på heltid (100 %) är studietakten 5 veckor för en kurs på 100 poäng och du behöver minst 40 timmar per vecka för dina studier. Vi rekommenderar att du läser dina distanskurser på mer än 5 veckor då det är svårt att i ämnen som till exempel svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik och naturvetenskap hinna utveckla de förmågor och kunskaper som krävs på så kort tid. Viktigt att tänka på är också att om du läser en kurs på 100 poäng på 5 veckor så kan eventuella nationella prov hamna på annan tid än i slutet på kursen.
 4. Komplettera din ansökan med uppgifter om tidigare utbildning, nuvarande sysselsättning, utbildningssyfte, ditt mål med studierna med mera.
 5. Fyll i din kontaktinformation såsom mobiltelefonnummer och e-postadress.
 6. Bifoga betyg (behövs inte om du läst på Sollefteå gymnasium), intyg eller andra nödvändiga dokument som krävs för att din ansökan ska bli fullständig.
 7. Skicka in din ansökan - du får en bekräftelse via e-post att din ansökan är mottagen.
 • Om du har skyddade personuppgifter ska du använda vår pappersblankett.
 • Är du folkbokförd i en annan kommun ska du skicka vår pappersblankett till din hemkommun.
 • Om en kurs eller utbildning inte finns att söka via webben kan du också använda vår pappersblankett.


Blanketten kan du begära att få hemskickad eller till din e-postadress genom att skicka ett mail till Reveljen.

Steg 4: Följ din ansökan

 • Var tillgänglig - vi kommer att kontakta dig på telefon eller mail om vi behöver fler uppgifter.
 • Kolla om du är antagen. Logga in i webbansökan och vidare till studieplan. Senast en vecka före kursstart kan du se din status som ska vara Antagen. Om det står någon annan status betyder det att din ansökan inte är klar.
 • Vi skickar även ett antagningsbesked till din e-postadress senast en vecka före kursstart.

Steg 5: Sms från utbildningsanordnaren vid distansstudier

Så snart du är anmäld kommer du att få ett sms från Arena Utbildning med praktisk information och inloggningsuppgifter till deras lärplattform. Läs meddelandet noga!

Har inte sms:et kommit? Kolla då även din e-post eftersom meddelandet skickas dit i andra hand, i fall inte sms:et kan levereras. Titta även i skräpposten. Där hamnar tyvärr ofta mail från de externa utbildningsanordnarna. Kontakta Arena Utbildnings elevsupport på 010-788 00 39 om det är så att du inte fått dina inloggningsuppgifter.