Storkökskock
.jpeg)
Det finns idag ett stort behov av utbildad köks- och måltidspersonal inom kommunala, regionala och privata storkök. Det innebär att du har stora möjligheter att få arbete efter denna utbildning. Du som har behov av det kan också läsa utbildningen i kombination med svenskstudier.
Som kock eller måltidspersonal i storkök är det viktigt att trivas när det är mycket att göra. Det är viktigt för en storkökskock att ha kunskap om hygien och råvaror som används i köket. Du behöver också veta hur smaker kan kombineras för att kunna servera god och näringsriktig mat.
Ansökan är nu stängd! Ny utbildning planeras till hösten 2026.
Arbetsplattsförlagt Lärande (APL)
En del av utbildningen utgörs av APL eller praktik. Det innebär att denna del av utbildningen genomförs på en arbetsplats under översikt av en handledare.
Studie- och yrkesvägledning
Om du behöver hjälp med din ansökan eller har andra frågor är du välkommen att kontakta Reveljens studie- och yrkesvägledare, syv-reveljen@utb.solleftea.se.

