Lyssna på sidan Lyssna

Storkökskock

Det finns idag ett stort behov av utbildad köks- och måltidspersonal inom kommunala, regionala och privata storkök. Det innebär att du har stora möjligheter att få arbete efter denna utbildning. Du som har behov av det kan också läsa utbildningen i kombination med svenskstudier.

Som kock eller måltidspersonal i storkök är det viktigt att trivas när det är mycket att göra. Det är viktigt för en storkökskock att ha kunskap om hygien och råvaror som används i köket. Du behöver också veta hur smaker kan kombineras för att kunna servera god och näringsriktig mat.

Ansökan är nu stängd! Ny utbildning planeras till hösten 2026.

Arbetsplattsförlagt Lärande (APL)

En del av utbildningen utgörs av APL eller praktik. Det innebär att denna del av utbildningen genomförs på en arbetsplats under översikt av en handledare.

Studie- och yrkesvägledning

Om du behöver hjälp med din ansökan eller har andra frågor är du välkommen att kontakta Reveljens studie- och yrkesvägledare, syv-reveljen@utb.solleftea.se.

Storkökskock i kombination med svenskstudier

Nu har du möjligheten att utbilda dig till storkökskock samtidigt som du studerar svenska på Reveljen.

Utbildningen kombineras med SFI eller grundläggande svenska. Tre dagar i veckan sker undervisningen på GB-skolan och två dagar på Reveljen för svenskstudier. Målet är tillräckliga yrkes- och språkkunskaper för att kunna börja arbeta efter utbildningen.

Förkunskapskrav

Du behöver ha förutsättningar att läsa en gymnasial yrkesutbildning. Bedöms du inte ha förutsättningar är du inte behörig att läsa den utbildning du ansökt till. Du ansvarar själv för att ladda upp dokument vi frågar efter. Vi kan efter sista ansökningsdag be dig ladda upp fler dokument som intygar det du skrivit i din ansökan. Vi gör en kartläggning för att bedöma om du har förutsättningar att studera. Vi kartlägger dina språkkunskaper, utbildningsbakgrund, yrkeserfarenhet, motivation och studievana. Det är viktigt att du beskriver dina tidigare studier och arbeten i din ansökan. Om vi behöver ytterligare information blir du kallad till ett obligatoriskt kunskapstest och/eller ett kartläggande samtal.

Kursinformation

Kurser som omfattar sammanlagt 800 poäng

Gemensamma kurser

Kurskod

Kurs

Poäng

Tider/kurs

LIVM1000X

livsmedels- och näringskunskap

100

250825-260529

LIVS1000X

Livsmedelshygien

100

250825-260529

MATG1000X

Matlagning nivå 1

100

250825-260529

MATG2000X

Matlagning nivå 2

100

250825-260529

MATG3000X

Matlagning nivå 3

200

250825-260529

MATG4000X

Matlagning nivå 4

200

250825-260529

Summa


800



Kontaktperson yrkesutbildning

För mer information kontakta:

Mikael Holmsten tfn: 073-074 47 32, mikael.holmsten@utb.solleftea.se

Studie- och yrkesvägledare på Reveljen, syv-reveljen@utb.solleftea.se