Jobbmöjligheter

I Sollefteå bor cirka 19 000 invånare varav ungefär 8000 bor i Sollefteå tätort. Junsele, Ramsele, Edsele, Näsåker, Resele, Långsele och Undrom är exempel på livskraftiga samhällen och byar i kommunen.

Näringslivet är varierande och består främst av små företag, men även större privata arbetsgivare. Sammanlagt finns det 1100 företag i kommunen. Exempel på några av våra större arbetsgivare är: Eon Kundtjänst, Statkraft, AQ Enclosure, Haglöf Sweden AB, Thermotech Scandinavia AB, Hedströms, Själanders & Brorssons Åkeri, Edsele Såg, Östanbäcks Timmerhus med flera. Kommunen är den största arbetsgivaren just nu.

Ökat behov av kompetens inom både privat och offentlig sektor

Arbetsmarknaden i Sollefteå kommun bygger i grunden på basnäringar så som elkraftsproduktion, skogsbruk och verksamheter kopplade till detta, exempelvis sågverk, transporter, åkerier och skogsförvaltning. Befintliga och potentiella etableringar inom kraftindustrin ställer stora krav på kommunens kompetensförsörjning de kommande åren och detta ger stor potential till en blomstrande karriär i Sollefteå.

Vård och omsorg är en stor yrkeskategori i kommunen i och med Sollefteå sjukhus stora upptagningsområde. De kommande årens pensionavgångar öppnar upp arbetsmarknaden för en yngre generation gällande samtliga offentliga jobb (alla kompetensområden), vilket ger stora möjligheter till en karriär inom den offentliga sektorn och ett liv i Sollefteå kommun.

Turism och besöksnäring är en bransch med kraftig tillväxt, exempelvis genom Hotell Hallstaberget och Hallstabergets skidanläggning.

Sollefteå fortsätter att stärka sitt företagsklimat - se enkätsvaren för 2022 på foretagsklimat.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Jämför Sollefteå som plats att besöka, bo i och jobba i med andra kommuner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sök jobb

Sök lediga jobb på kraftjobb.se Öppnas i nytt fönster.
Sök lediga jobb på Platsbanken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sök lediga jobb på Offentligajobb.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs mer om jobbmöjligheter här

Drivkraft Sollefteå på bild för Sollefteå stad i bakgrund