Välfyllda lokaler på Centrumplan

Affärslokalerna kring Centrumplan har egenskaper som många verksamheter har nytta av, exempelvis centralt läge och bra parkeringsmöjligheter. Området har haft en riktig uppsving på senare tid och idag är i princip alla lokaler på Centrumplan uthyrda.
Centrumplan har med sin placering mellan Djupövägen och Gågatan en viktig roll i Sollefteås stadsbild. Tidigare fungerade platsen bland annat som ett nav för busstrafik och även om den trafiken har flyttat till Resecentrum så är det fortfarande mycket rörelse i området. Det finns många hyreshus i närheten och blandningen av företag som håller till i lokalerna lockar en bred målgrupp av kunder.
– Vi har alltid haft stor efterfrågan på våra affärslokaler, konstaterar Bengt Söderström som är ordförande i bostadsrättsföreningen Sollefteåhus nr 8 och fortsätter:
– Just nu är det fullt men vi har faktiskt två verksamheter som är på väg att flytta ut under våren så senare i år finns det möjlighet för nya etableringar här om det finns någon som är intresserad.
Verksamheterna som finns i fastigheterna kring Centrumplan idag är Sollefteå Glasmästeri, McBläck, Tandläkare Hans Persson, Borghs Bilskola, NIpoptik, Fonus, Öhmans Cykel, SunVision, frisörerna Dan Mikaelsson och Emma Laine, samt Julia Billström, Studiefrämjandet, Tuusa Rör, Reumashop, kommunens handikappomsorg, Foten i Centrum, Sollefteå Trafikskola och nyinflyttade Tandläkare Lotta Lundin. 
– Vi trivs jättebra här hela gänget! Vi flyttade hit i början av februari och har hunnit fixa till reception, väntrum, personalutrymmen och behandlingsrum precis som vi vill ha dem, säger Lotta och hyllar det smidiga samarbetet med lokala hantverkare och leverantörer när det gäller renoveringen.
– Resultatet blev jättefint med specialbyggda detaljer som receptionsdisken, lådsystemen och köket. Och även om det är skönt att allt är klart så är det inte utan att vi saknar alla som var här och byggde. 
Förutom trivsamma lokaler så är det just läget på Centrumplan som är den stora fördelen enligt Lotta.
– Tidigare behövde man gå upp för flera trappor för att komma till oss och det var inte helt optimalt för vissa av våra patienter. Ni ligger i i markplan, vi har parkeringar precis utanför och dessutom blir vi mycket mer synliga här, konstaterar Lotta.
Bildtet: Tandläkare Lotta Lundin trivs i sina nya lokaler på Centrumplan.