Sportringen köper Öhmans Cykel

Efter drygt 25 år i branschen passar Tomas Öhman cykel-stafettpinnen vidare då han säljer sitt företag Öhmans Cykel & Service till Daniel Söderström på Sportringen. Både sortiment och verkstad flyttar in hos Sportringen på Storgatan och innebär ett lyft för både utbud och service i butiken.

– Jag hade planer på att köra sista säsongen i år och sedan antingen sälja eller avveckla. Daniel hade vägarna förbi tidigare i år och medan vi pratade om lite allt möjligt så kom vi in på att han skulle kunna ta över, berättar Tomas som lät Daniel fundera på det hela en stund.

– Tio minuter efter att han hade åkt ringde han upp och hade bestämt sig.

– Vi tror stenhårt på cykling och att det är ett område som kommer att fortsätta växa. När den här möjligheten dök upp så föll det sig naturligt att ta över, säger Daniel som alltså köper lager och inventarier från Öhmans Cykel och flyttar allt från lokalerna på Centrumplan till Sportringen där man som bäst håller på att förbereda inför flytten.

– Att köpa cykel idag är ett stort köp och liknar på många sätt ett bilköp, särskilt när det gäller el-cyklar. Därför vill vi ge våra kunder en bra upplevelse med ett nytt showroom med fler modeller, ett generöst utbud, olika finansieringslösningar och gedigen kunskap hos säljarna, förklarar Daniel som ser stora möjligheter när det gäller cykling i Sollefteå.

– Vi vill vara en riktigt bra cykelbutik, både när man köper cykel och när man vill ha hjälp med service och reparationer. Tomas har ju enorm erfarenhet av cyklar och vi är glada att han kommer att finnas med i bakgrunden för rådgivning och inhopp i verkstaden när det behövs.

Samtidigt berättar Daniel att han precis har hittat en lösning tillsammans med Sollefteå kommun som innebär möjligheter till downhill-cykling på Hallstaberget.

– Vi kommer att bygga 4-5 slingor i Familjebacken ovanför hotellet. Downhill växer fort så det blir kul för både Sollefteåbor och turister som gillar att cykla utför att möjligheten finns. För oss på Sportringen blir det en del i helhetsupplevelsen kring cykeling som vi vill förmedla.

Tomas Öhman passar på att tacka sina kunder genom åren försäkrar att alla garantier på cyklar han sålt fortfarande gäller.

– Är det några frågor så ta dem med Daniel i första hand men jag kommer som sagt att finnas kvar som back up om det behövs!

Bildtext: Daniel Söderström på Sportringen köper företaget Öhmans Cykel & Service av Tomas Öhman som passar på att tacka sina kunder genom åren.