Samarbeten som gör butiken så mycket bättre

Samarbeten och kreativa sätt att ta tillvara kompetens och utbud som finns i Sollefteå har varit gänget bakom Hagbergs & Edfors melodi sedan länge tillbaka. Nu tar de ett ytterligare ett steg som verkligen har med melodier att göra samtidigt som varumärkesbytet från Audio Video till Elon Ljud & Bild precis har genomförts.

Det hela började egentligen med sammanslagningen av klassiska Edlunds El och Hagbergs som resulterade i en butik med koppling till både Elon- och Audio Video-kedjorna. Nästa steg var när tidigare Expert gick ihop med Hagbergs och blev H&E när hela gänget flyttade in i de nuvarande lokalerna på Storgatan 48.

– Därefter jobbade vi nära med Allsport för att få dem att etablera sig i grannlokalen och nu har vi ett bra samarbete där vi bland annat delar lagerytor bakom kulisserna, säger Daniel Nilsson på H&E och nämner även samarbetet med Träbiten kring köksinredningar och att man nyligen fångade upp rutinerade Örjan Nordstrand i samband med att han stängde sin butik i våras som exempel på hur man har valt att jobba för att behålla saker i Sollefteå.

– För oss är det förstås ett sätt att nå fler kunder men framför allt vill vi göra vad vi kan för att behålla så mycket som möjligt av utbud, service och kompetens här i kommunen. Det vinner alla på i längden, konstaterar Daniel och berättar att butiken precis har inlett ett samarbete kring instrument, tillbehör och service med musikprofilen Olle Söderlind.

– Jag kommer inte att finnas på plats i själva butiken men är alltid tillgänglig för frågor via mail, förklarar Olle som har lång erfarenhet av musik och instrument.

– Dels kommer man kunna köpa instrument och tillbehör genom butiken, men man kommer även att kunna lämna in instrument för reparation och service. Butiken sköter logistiken och jag sköter resten. Jag fixar allt från byte av strängar och trumskinn till att få ordning på trasiga förstärkare.

Utöver det nya samarbetet så är övergången från Audio Video till Elon Ljud & Bild en stor grej i butiken just nu.

– Varumärket Audio Video försvinner och nu är vi Elon helt enkelt. Samma gäng i butiken men ännu större sortiment i och med att vi blir en av 500 butiker i Nordens största kedja för hemelektronik och vitvaror, konstaterar Daniel och avslutar:

– För Sollefteåborna innebär det att vi har en stabil kedja i ryggen och framtidens butikskoncept med något för alla rum i alla hem. Vi blir starkare på marknaden och det kommer ge ännu bättre utbud, priser och service!

Bildtext: Örjan Nordstrand och Olle Söderlind, profiler inom radio/TV respektive musik, har båda knutits till Hagbergs & Edfors – numera Elon – för att behålla utbud, service och kompetens i Sollefteå.