Nytt nätverk inspirerar i Junsele

Med hjälp av stort driv och ett brett nätverk jobbar ett antal Junseleföretagare för att förverkliga visionen om en hälso- och skönhetsstudio under namnet WingStudios.

Våren 2017 fick Linneá som driver WingMassage i Junsele chansen att ta över Handelsbankens gamla lokaler. Drygt ett år senare flyttade Camilla Ingelsson som driver CI-Frisör in i samma lokaler och snart började planerna för att få in en tredje verksamhet att ta form.

– Nu i vår öppnar Jeanette Kallin upp sitt företag i lokalen och kommer till en början bland annat erbjuda behandlingar som Plasma Lift, Lash Lift och sockervaxning, säger Linnéa och fortsätter:

– Dessutom är fransstylisten Jennili Palmen kommer snart att erbjuda fransförlängning på plats i lokalen vid vissa tillfällen.

Utöver WingStudios verksamheter har kvinnorna skapat ett nätverk med andra företagare från Junsele med omnejd. Syftet med nätverket är att skapa ett sunt företagsklimat, att lyfta varandra och att få fler att våga ta steget och utvecklas som företagare.

Framtidsplanerna är att skapa intressanta evenemang där nätverket bjuder in andra företag både inom och utanför länet. Exempelvis till klädvisningar och olika temakvällar med inriktning på skönhet och hälsa.

– När man bor i glesbygd så kan det vara så att man få ta saken i egna händer och skapa sitt eget jobb. Det finns nog många som går i de tankarna men inte har vågat ta steget. Nu känns det som att vi har tagit taktpinnen och kan få fler att bli intresserade, konstaterar Linnéa och berättar att nätverket redan har inspirerat fler i området:

– Häromdagen träffade vi två tjejer som är intresserade av att bli egenföretagare. Det är jättekul att vi kan inspirera andra!