Ny chef på Sportringen

Sedan en tid tillbaka ser man många nya ansikten bland personalen på Sportringen. Ett av dem tillhör Michaela Söderström som tillträdde som ny butikschef från början av september.

Sportringen är en butik i ständig utveckling, något som var en bidragande orsak till att Michaela bestämde sig för att återvända till butiksbranschen efter några år inom skolan i hemstaden Kramfors.

– Jag har jobbat mycket inom handel och längtade tillbaka. När den här möjligheten dök upp så kändes det som ett perfekt tillfälle, säger hon och berättar att det har varit fullt upp sedan hon körde igång i början av september.

– Det händer så otroligt mycket i sportbranschen just nu så det är mycket att sätta sig in i. Vi har även många nya projekt på gång i butiken så det har verkligen varit en rivstart.

Handel är en tuff bransch under stor förändring men det var inget som avskräckte Michaela utan snarare något som bidrog till att göra den nya rollen till en spännande utmaning.

– Vi försöker hela tiden att utmana oss själva och hitta unika lösningar för att locka kunderna att komma in i butiken.

Några exempel är Sportringens egen verkstad där man kan få hjälp med service av cyklar och skidor, möjligheten att trycka loggor på kläder och en tjänst för att ta fram ortopediska fotbäddar skräddarsydda efter kundens fötter. Nyligen anställde man även en teamsäljare vars uppgift är att jobba specifikt med föreningar och andra organisationer.

– Tanken är att göra det så smidigt och fördelaktigt som möjligt att handla lokalt. Vi vill ge våra kunder inspiration och trygghet på ett sätt som inte går att få på nätet, sammanfattar Michaela som är en av tre nya bekantskaper i butiken. 

– Vi har precis rekryterat två tjejer till som precis som jag gillar träning och som dessutom har utbildningar som stämmer bra överens med vad vi gör här. En viktig del i vårt erbjudande är att vi har egen erfarenhet av produkterna vi säljer.

Tidigare butikschefen och del(?)ägaren Daniel Söderström blir kvar i verksamheten men kommer att flytta sitt fokus till utveckling av nya projekt. 

– Det här känns riktigt bra! Det har hänt mycket hos oss under de tre senaste åren men jag tror det kommer hända ännu mer på hälften av den tiden här framöver. Det ser jag fram emot att jobba med, plus att jag självklart kommer att hålla till mycket i butiken även i framtiden.

Bildtext: Michaela Söderström tog över rodret som butikschef på Sportringen i början av september.