Ny ägartrio laddar inför tekniksatsning

Mats Elektriska och dotterbolaget Låsservice har fått nya ansikten bland ägarna. Kunderna kan dock se fram emot att träffa samma personalstyrka som vanligt, om än med ännu mer kunskap om ny och hållbar teknik då företaget satsar stort på elbilsladdning och solenergi i vår.

Det är Fredrik Jeanson som kliver in som delägare i Mats Elektriska tillsammans med befintlige ägaren Peter Wallgren samtidigt som Björn Myrén tar över Låsservice.

– Jag kom hit direkt när jag var klar med skolan 2010 och har utvecklats tillsammans med företaget sedan dess. Mitt mål har alltid varit att driva företag så när jag fick erbjudande om att köpa in mig så var det inget att fundera på, konstaterar Fredrik som precis har blivit klar med en tvåårig projektledarutbildning inom.

– Och jag har hållit på sedan början av 2000 och har mer eller mindre drivit Låsservice själv de senaste åren så det var ett naturligt steg att ta över när möjligheten kom, fortsätter Björn som ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med sina kollegor.

– I övrigt är vi samma gäng engagerade elektriker som tidigare men med nya hungriga delägare kommer vi höja vår servicenivå ytterligare, konstaterar Peter Wallgren och passar på att berätta om de kommande satsningarna på ny teknik.

– Vi har inlett ett samarbete med Rexel, ett företag som är stora inom bland annat laddstolpar och solpaneler. Hela personalen håller precis på att genomgå en utbildning inom det då vi ser att det kommer att bli stort här framöver.

Att producera sin egen el är en företeelse som tack vare teknisk utveckling och sjunkande priser har blivit allt vanligare. I samband med att elpriserna stiger och att regeringen stöttar den typen av investeringar i form av bidrag så kan en solcellsanläggning vara en riktigt god affär idag.

– Vi har bevakat marknaden de senaste tio åren men det är först nu vi tycker att tekniken är mogen och det är läge att satsa på solenergi, säker Fredrik och förklarar att den som är intresserad egentligen bara behöver ett tak att montera anläggningen på.

– Resten tar vi hand om, allt från de olika ansökningsdokumenten till beräkningar och installation. Den bästa affären är att bygga för att producera el för eget bruk och sälja eventuellt överskott ut på nätet. En sån anläggning kommer vi själva att montera på vårt eget tak nu under våren.

Bildtext: Numera är det Fredrik Jeanson, Peter Wallgren och Björn Myrén som håller i rodret på Mats Elektriska och Låsservice. Härnäst väntar satsningar på bland annat solenergi.