Joacim bygger sitt eget företag

Efter många år som anställd bestämde sig Joacim Fagerlund för att göra verklighet av sina företagsplaner. Sedan i februari driver han egna företaget Västanbäck Bygg och ser fram emot att ta sig an både stora och små byggprojekt.

Joakim inledde sin karriär inom byggbranschen runt 2011 då han åkte ner till Stockholm för att jobba med fönsterrenoveringar.

– Det var riktigt kul, både jobbet och att bo i Stockholm, men norrlänningen i mig fick hemlängtan redan efter nåt år, konstaterar han och berättar att han flyttade hem till Sollefteå igen och började jobba som anställd inom byggbranschen hemma istället.

– Det funkade bra men samtidigt fanns tanken om att driva eget med sen länge tillbaka. I vintras passade det bra i tiden så jag körde igång Västanbäck Bygg i februari, förklarar Joacim och fortsätter:

– Nu har jag hunnit komma in i det och ångrar inte en sekund att jag satsade. Vi är många småföretagare i området som har bra kontakt så det finns en trygghet i att vi kan ta oss an vilka uppdrag som helst genom bra samarbeten.

Inriktningen för Västanbäck Bygg är det mesta inom byggnads- och snickeriarbeten, både åt privatpersoner och företag. Fönsterbyten är förstås något som ligger Joacim varmt om hjärtat men projekt som altanbyggen, takbyten och ombyggnader är också något han har gjort mycket av.

– Jag försöker att jobba med helhetslösningar oavsett som det handlar om stora eller små projekt. Jag syr ihop lösningen, behövs det fler leverantörer inblandade så har jag ett bra kontaktnät för det, säger han och avslutar:

– Men det ska räcka för kunden att ha kontakt med mig, resten tar jag hand om. Jag gillar att se projekten ur kundens perspektiv och hitta bra lösningar för att förverkliga deras byggdrömmar!

Bildtext: Joacim Fagerlund har startat eget och driver sedan i februari Västanbäck Bygg, ett företag som utför byggarbeten i Sollefteå med omnejd.