Sollefteå

Jackes Kåseri – Vad tycker vi idag då?

I avdelningen ”kanske-inte-världens-bästa-källkritik” tar Hänt Extra återigen förstapriset när de basunerar ut att Sanna Nielsen är gravid. Påståendet visar sig vara falskt. Tidningen erkänner nu att faktainformationen kom från Regina Lunds spådomar.

Regina Lund citeras i tidningen:

– När jag nu tonar in mig på Sanna blir jag illamående som man blir när man blir gravid. Jag får upp familjelycka. Det känns som en flicka.

När jag tonar in mig på Hänt Extra och Regina Lunds spådomar blir jag också illamående. Jag får upp frukostgröten. Det känns som havregryn. Och jag förutspår att Hänt Extra mycket snart kommer att få klappa ihop och att ingen, ingen, ingen kommer att sakna tidningen.

Vad Regina Lund själv säger är inte känt. Kan det ha varit så att hon missuppfattade sångerskans namn och trodde att hon hette Osanna Nielsen?

Det är nästan så att man tror att det är Regina Lund som har informerat om regeringsbildningen i också. Men det är det visst inte. Där tycks det mesta osannolikt nog vara sant. Om än det känns som om fakta i frågan kommer från valfri ljugarbänk. 

Låt oss sammanfatta läget: S och MP ska sitta i regeringen som ska regera enligt en överenskommelse med C och L, samt enligt ett hemligt papper med löfte om inflytande från V, allt utefter en budget av M och KD med stöd av SD.

Tjosan.

I ett sådant ideologiskt hopkok undrar jag ärligt talat hur de ska veta vad de ska tycka?

– Vad tycker ni om marknadshyror?
– Det vet vi inte i dagsläget. Men vi ska utreda det.
– Vad tycker ni om klimatförändringarna?
– Det är en mycket viktig fråga. Och vi tycker det är bra att den frågan kommer upp till diskussion. Vi ska snarast sätta oss ner och se över detta och bestämma vad vi ska tycka.
– Vad tycker ni om makaronilåda?
– Det är en komplex fråga som är mycket svår att ge ett enkelt svar på. Men vi håller på att tillsätta en utredning som vi hoppas ska bringa klarhet i detta. Vi räknar med att den ligger klar runt hösten 2021.

Jag är nu ingen Regina Lund, men min amatörmässiga spådom inför kommande regeringsperiod är att vi kommer att se oändligt många utredningar för att få fram vad man egentligen ska tycka.

Varje liten enskild fråga
blir en lång och smärtsam plåga
med en evighetsutredning
tillsatt av vår högsta ledning.
När den sen är klar, processen,
är det dags att möta pressen
för en liten frågestund,
leds utav Regina Lund.