Han ser med spänning fram emot att driva eget

En ny el- och säkerhetsfirma har gjort entré på Sollefteåmarknaden. För några månader valde Christer Dahlén att gå från anställd till egenföretagare och erbjuder numera sina tjänster till företag och privatpersoner i hela kommunen under namnet Dahléns El & Säkerhet.

Christer har varit elektriker sedan -98 och är således inne på sitt 21:a år i branschen. Under sina år som anställd har han hunnit jobba med det mesta som har med det elektriska att göra, från mindre uppdrag och servicearbeten till större projekt hos både privatkunder och företag.

– Tanken om att klippa navelsträngen och köra igång något eget hade legat och grott i flera år innan jag kände att det var dags i slutet på december förra året, säger Christer och konstaterar att han redan har fullt upp, trots att perioden mellan januari och slutet av mars vanligtvis brukar vara lugn.

– Jag har ju hållit på rätt länge och att jag är ett känt ansikte när det kommer till elektriker gör nog sitt till, många kunder vill ju anlita ”sin” montör och då spelar det inte så stor roll vilket företag man jobbar för, förklarar han och nämner egenskaperna serviceinriktad och bra på återkoppling som troliga anledningar till att kunderna hör av sig till honom.

Dahléns vänder sig som sagt till hela kommunen, en inriktning som Christer beslutade sig för redan från början.

– Framför allt så har jag jobbat mycket i Västra-området tidigare och har inget emot att köra en bit för att utföra uppdrag. Jag kommer att se till att hålla snabba leveranstider, man ska inte behöva vänta allt för länge oavsett om det handlar om små eller stora jobb.

Christer tar sig an allt som är elektriskt, från trasiga elmotorer och strömbrytare som behöver bytas till att dra om elen i ett hus eller uppdrag som underleverantör till byggföretag. Han är en av få certifierade brandtätare i Sollefteå och kommer även att jobba med försäljning och installation av laddstolpar till elbilar.

– Jag har precis gått en utbildning som gör att jag blir återförsäljare i Västernorrland åt märket Defa. Det innebär att jag kan projektera, leverera och installera laddstolpar i hela länet, en marknad som kommer att växa snabbt här framöver, konstaterar han och avslutar:

– Planen för företaget är att starta lugnt, bygga en bra grund och sedan växa därifrån. Det ska bli spännande att se hur det utvecklas!

Bildtext: Din personlige elektriker står till tjänst. Christer Dahlén startar eget under namnet Dahlén El & Säkerhet.