Företagstätt på Skärvsta

Det händer mycket på Skärvstavägen 80, fastigheten som företaget Skärvsta Fastigheter tog över och började utveckla för tre år sedan. Idag är alla lokaler uthyrda och området har blivit något av ett centrum för fordon, något som understryks av den senaste hyresgästen att flytta in: Sollefteå Fordonscenter.

Bakom Skärvsta Fastigheter står Fredrik Söderlind och Pontus Nilsson som även driver åkeriet JFS Maskin som har sitt kontor i en av lokalerna på Skärvstavägen. I byggnaderna hittar man även ED Bilvård, AVIS, MECA, Kruska Åkeri, mekaniker Sven Sjödin och både PEAB Anläggning och PEAB Bygg.

– Planen när vi köpte fastigheten var att hitta fler hyresgäster och det har gått ännu bättre än vi hade förväntat oss. Även nu när vi har fullt har vi haft flera intressanta förfrågningar och hade säkert kunna hyra ut dubbelt så mycket om vi hade haft ytorna, konstaterar Fredrik och Pontus fyller i:

– Det kräver förstås en hel del jobb att anpassa fastigheten, nu håller vi exempelvis på att bygga om nedervåningen för att göra mer plats för bilar. Men det finns definitivt en marknad för den här typen av lokaler.

Den senaste av hyresgästerna är alltså Sollefteå Fordonscenter med Alexander Wigren i spetsen. Han höll tidigare till på Långgatan men flyttar upp bland annat för att utnyttja de nya ytorna på nedervåningen.

– När det är klart så kommer jag ha totalt 600 kvm att fylla med bilar så det gör att jag kan ha ett större utbud än tidigare. Dessutom blir logistiken mycket bättre här och lokalerna har ju en lång historia av bilförsäljning, säger Alexander och syftar dels på Motorcentralen som huserade där tidigare och Motorcentrum som hör till där länge innan dess.

Alexander drog igång sin verksamhet i Sollefteå för cirka två år sedan och väckte lite extra uppmärksamhet då han bland annat sålda ovanliga och exklusiva bilar som Ferrari, Maserati och Porsche, ett koncept som han fortfarande håller sig till. Planen är även att växa med en anställd här framöver.

– Till största delen säljer jag vanliga begagnade bilar, framför allt nyare modeller. Men det passerar fortfarande en hel del mer speciella fordon också. Folk är beredda att åka långt för dem, jag har sålt till köpare från Trelleborg till Överkalix och allt däremellan, konstaterar han och avslutar:

– Det känns riktigt bra med det nya läget med alla goda grannar!

Bildtext: Alexander Wigren har precis flyttat sitt företag Sollefteå Fordonscenter till Skärvstavägen 80, ett område som rymmer många intressanta företag.