Det händer i kommunen

Här hittar du några av de aktiviteter som pågår runt om i Sollefteå kommun. Vill du hellre ge dig ut på egen hand och upptäcka på egen  hand så har vi samlat några av våra bästa smultronställen här. 

Saknas ett evenemang?

Vi publicerar evenemang som är av intresse för både besökare och kommuninvånare, evenemanget ska vara öppet för alla och vi ska ha informationen minst två veckor innan evenemangsdatum. Vi publicerar inte religiösa och politiska evenemang eller evenemang som syftar till att locka kunder till en butik.

sep
7
lör
2019
Höstmarknad i Ramsele
sep 7 kl. 13:00

Skördemarknad med nyskördat, bakat, snickrat, stickat, växter och hantverk.

Försäljning av fika och kolbullar.
Hantverkshuset har öppet.

Bakat, skördat, snickrat, stickat, växter, hantverk m.m. (obs ej loppis!).

Arrangör: Ett arrangemang i samarbete med Ramsele-Edsele Trädgårdsamatörer, Ramsele Konst- & Hantverksförening och Ramsele Hembygdsförening.

sep
13
fre
2019
Lastbilsträffen i Ramsele 2019 @ Ramsele
sep 13 – sep 14 heldag

Den 13 – 14 september är det åter dags att inviga den allt populärare lastbilsträffen i Ramsele. Under två dagar fylls hembygdsgården och området runt omkring av mäktiga lastbilar och aktiviteter för hela familjen!

Dryga 100 fordon och ett flertal branschutställare förväntas delta. Besökare från tidigare träffar intygar att det är en upplevelse att spana in dessa stora fordon.
Lastbilsträffen bjuder även på underhållning, matservering och diverse aktiviteter för stora som små.

Mer information kommer, besök www.lastbilstraffen.se för uppdateringar!

sep
25
ons
2019
Så överlever du Zombiapokalypsen! @ Old Oak, Sollefteå
sep 25 kl. 18:00 – 19:00

Så överlever du Zombiapokalypsen!

Zombieapokalypsen närmar sig. Du kommer att vara isolerad och utan el, värme, affärer, vatten och avlopp och närmaste hjälp är en vecka bort. Hur klarar du dig?

För att klara en Zombieapokalyps eller större samhällskris så måste du förberedda dig. Nils-Olov Nilsson, beredskapssamordnare kommer att berätta om vad du kan göra och vad du bör ha hemma för att vara så förberedd som möjligt.

Onsdag 25/9

Kl. 18.00

Plats: Övervåningen på Old Oak

sep
28
lör
2019
Så överlever du i skogen under en Zombieapokalyps
sep 28 heldag

Så överlever du i skogen under en Zombieapokalyps

När Zombieapokalypsen inträffar vill du vara så långt borta från civilisationen och tätbefolkade områden som möjligt. Därför är det naturligt att många väljer att gömma sig i skogen.

Men har du tillräckliga kunskaper för att klara dig i skogen under längre perioder. Vet du om vilka grundläggande kunskaper du behöver för att hålla dig varm, skaffa dig föda och skydd?

För att öka dina chanser till överlevnad och skapa större förståelse för naturen och skogen arrangerar Sollefteå kommun en överlevnadskurs den 28/9.

Kursen är på en halvdag och leds av överlevnadsexperten Hans Pahlin. Max antal platser 15 och anmälan sker till majed.safaee@solleftea.se. Kostnad 99 kr och anmälan är bindande.

okt
2
ons
2019
Så förbereder du dig på Zombieapokalypsen – tips om mat och hälsa @ Old Oak, Sollefteå
okt 2 kl. 19:00 – 20:15

Så förbereder du dig på Zombieapokalypsen – tips om mat och hälsa

Vid en Zombieapokalyps är en god grundkondition oerhört viktigt. Zombies jobbar i lag men är långsamma och ska du komma undan en Zombie så måste du springa ifrån den. Därför arrangerar Sollefteå kommun en föreläsning på temat nyttig kost och hälsa.

Experter från Österåsens Hälsohem ger tips och råd om hur du kan börja förbereda dig genom att påbörja en nyttigare livsstil.

Onsdag 2/10

Kl.19.00

Plats: Övervåningen på Old Oak

okt
5
lör
2019
Zombies don’t run – you have to!
okt 5 kl. 19:30 – 21:00

Bakgrund

Efter att en rad mystiska händelser rapporterats väljer myndigheterna att år 1973 skicka en grupp forskare och militärer till skogarna i Sollefteå kommun.

Gruppen försvinner spårlöst och först 45 år senare under vintern 2018 upptäcks att gruppen förvandlats till zombies. Infektionen sprider sig och Zombisarna är tillbaka och redo att ta över Höga Kusten. Klarar du dig?

Mer information och anmälan på www.solleftea.se/zombie

Ett skräcklopp!

Zombieapokalypsen är här och ditt liv står på spel. Uppdraget är lika enkel som omöjligt. Du ska springa, gå eller krypa en sträcka på 4 kilometer och ta dig förbi såväl hinder som hungriga zombies som inte vill något annat än att kalasa på din hjärna.

Du kommer att ha tre ”livband” som zombisarna kommer att ta först innan de infekterar dig och kalasar på din hjärna. Zombisarna kommer att överraska, jaga, samarbeta och framförallt de vet att du kommer.

Zombies don’t run är ett roligt lopp utan tävlingsinslag. Tanken är att du ska ha en kul upplevelse, röra på dig och använda våra tätortsnära friluftsområde. Sträckan är ungefär 4 kilometer och bör passa de flesta – en sträcka på ca 300 meter består av en brantare skogsstig där man bör vara försiktig.

Sista anmälningsdag är 28 september!

Den 5 oktober kl. 19.30 med start i Västra Skogen!

Kostnad 100 kr. Barn under 13 år springer gratis och delar ”liv” med vårdnadshavare som springer med.

För frågor kontakta majed.safaee@solleftea.se

Anmälan sker på www.solleftea.se/zombie

okt
31
tor
2019
Zombiewalk 2.0 @ Gågatan/Stadsparken Sollefteå
okt 31 kl. 17:00 – 21:00

ZOMBIEWALK 2.0
Efter förra årets succé så kör vi iår igen! Torsdag 31/10.
Mer information kommer senare

dec
7
lör
2019
Kajsa Kavat Julmarknad i Ramsele
dec 7 kl. 13:00 – 17:00

Handgjorda julklappar och julstämning på torget i Ramsele den 7 december.

Här kan du hitta det mesta som hör en riktig julmarknad till: hantverk, fisk, ost, kläder, tovade textiler, korv, hemlagad glögg, skinn- och läderhantverk och mycket annat. Barnen får träffa Tomtemor och även Lucia kommer på besök.

Mer information om marknaden via Kristina Jonsson, 0623-685000, 073-0964634.