Sollefteå

En innovativ kåsör

Sollefteå

Jag är äntligen ekonomiskt oberoende! 

Ja, allt är kanske inte helt klart ännu, men jag känner att jag i princip kan börja korka upp champagnen och beställa en Tesla, en yacht och en liten Picassomålning. 

Jag har helt enkelt kläckt en genial uppfinning. Den består av ett litet chip som sys in i barnens kläder och som alltså gör att man digitalt kan spåra plagget när strulpellarna har tappat bort det. Uppfinningen heter FYV, vilket är en förkortning för: ”Find your vantjävel!”

Detta är inget litet problem, om nu någon tror det. Mina barn tappar mössor och vantar ungefär som hönor värper ägg. (Jag tror det är cirka 175 per år för en produktiv höna/barn.) Och nu finns ju tekniken. Det måste gå ganska lätt att sy in ett chip, logga in på telefonen och direkt få plaggets exakta position.

Jag lovar att jag – och många med mig – är beredda att hosta upp rejäla slantar för sådana mössor och vantar. Och i ärlighetens namn är det inte mest för att hitta själva plagget. Det handlar egentligen mest om att få rätt! Det handlar om triumfen att i det dagliga förhöret om var mössan blivit av, få nagla fast telningen mot hallväggen, logga in på telefonen och få se att mössan mycket riktigt ligger där tappad i diket utanför Ica så att man då milt får utropa ett:

– HA HA HA HA! Vad var det jag sa? Där ligger den! Ni sprider mössor omkring er som skenande gödselspridare!

Tycker ni att det är ett osympatiskt drag? Ja, absolut. Men det är ett karaktärsdrag som sakta växer fram och någonstans vid den 357:e tappade mössan eller vanten slår ut i full blomning. Och jag är övertygad om att klädchippet skulle lindra denna mörka sida hos mig och många, många andra föräldrar. Och dessutom göra mej fett rik!

Ta vara på denna briljante
kåsörens innovation:
Att sätta ett chip i en vante
och se aktuell position.

Fast tänk om sen barnen tar vanten
och gör så att pappa den bär,
så att dom kan undvika fjanten,
när alltid dom ser var han är…