Contrado toppar nationell ranking

Med fokus på både företaget och företagaren bakom företaget har redovisningsbyrån Contrado hjälpt sina kunder med det mesta som rör ekonomi under många år. Nyligen hamnade byrån bland topp tre i Sverige i en nationell undersökning om kundnöjdhet när det gäller redovisningstjänster.

Contrado har funnits i Sollefteå sedan 2004 och håller till i den stora tegelbyggnaden intill älven på väg ner till Risön. Företaget är en del av en kedja som har sitt huvudkontor i Sundsvall och numera även kontor på sju andra orter i Sverige. 

– Vi har växt fort under de senaste åren och nu är vi totalt 48 som jobbar på Contrado i Sverige varav vi är fyra(fem?) som jobbar här i Sollefteå, säger platschef Linda Dahlberg och berättar att även om kedjan har växt så består den fortfarande av små lokala kontor som har ett väldigt tätt samarbete.

– Det är en av våra styrkor, att vi tillsammans har spetskompetens inom många områden och kan hjälpa varandra mellan kontoren. 

Kundkretsen består framför allt av små och medelstora företag inom de flesta branscher. De flesta kunderna finns i Sollefteå med omnejd men man har även uppdrag åt företag i Stockholm. 

– Med dagens digitala lösningar så spelar det inte lika stor roll var man befinner sig geografiskt, vi kan ge samma service och rådgivning även om kunden aldrig besöker oss fysiskt, säger VictoriaBäckström som är redovisningskonsult.

En av grundpelarna i Contrados sätt att jobba är att fokusera lika mycket på personen bakom företaget som på själva verksamheten. 

– Kundens lönsamhet i förstås alltid i fokus men det handlar ju både om att det ska gå bra för både företaget och företagaren. Mycket av vår rådgivning handlar alltså både om företagsutveckling och privatekonomi, konstaterar Linda som tror att det är en av anledningarna till att Contrado nyligen fick en fin utmärkelse.

– Branschorganisationen SRF Konsulterna tillsammans med SKI (Svenskt Kvalitetsindex)) genomförde en undersökning bland 1000 kunder till redovisningsbyråer i landet och vi hamnade topp tre vilket vi är väldigt glada över!

Redovisningsbranschen har generellt väldigt hög kundnöjdhet, snittet ligger på 73%, vilket gör Contrados betyg på 90% ännu mer imponerande.

– En av anledningarna till att vi hamnade så högt kan vara att vi är ISO-certifierade, något som är lite ovanligt bland redovisningsbyråer men väldigt uppskattat bland kunder som har det som krav på sina leverantörer.

Bildtext: Contrado trappar upp nivån för nöjda kunder. Företaget utsågs nyligen till topp tre i landet när det gäller kundnöjdhet koppalt till redovisningstjänster.